Workshops

Workshops

Lijkt het je leuk om in een groepje iets nieuws te leren én tegelijkertijd andere ouders te ontmoeten? Dan is een workshop volgen een mooie optie! Tijdens een workshop wordt een specifiek onderwerp behandeld of een bepaalde draagtechniek aangeleerd. Tijdens een workshop is er minder gelegenheid voor één op één advies en het uitgebreid in gaan op persoonlijke vragen, daarvoor kun je het beste een consult boeken. Je kunt deelnemen aan een workshop met je eigen draagdoek of draagzak, maar uiteraard ook met materiaal van ons. Tijdens een workshop oefenen we net als bij een consult met speciaal daarvoor bedoelde poppen. Het kan fijn zijn om aan het einde van de workshop ook nog even met je eigen kindje te oefenen. Als je kind meekomt naar de workshop, is het raadzaam om ook oppas mee te nemen.

 • Vanwege Corona plannen we momenteel alleen op aanvraag workshops in.
 • In een Corona-vrije toekomst zullen we weer maandelijks meerdere workshops in gaan plannen. Aanmelden voor een workshop (via [email protected] of 0611370519) is verplicht. Bij minimaal twee aanmeldingen gaat een workshop door. Een workshop heeft maximaal 6 deelnemers.
 • De kosten voor een workshop van 1 uur zijn €25 per persoon. Een workshop van 2 uur kost €45 per persoon. Een workshop van 2,5 uur kost €60 per persoon. 
 • Je kunt je ook aanmelden als stel (waarbij beide ouders actief deelnemen) tegen een gereduceerd tarief van €40 voor beide personen voor een workshop van 1 uur; €75 voor een workshop van 2 uur; €100 voor een workshop van 2,5 uur.
 • Tot 48 uur van tevoren kun je je aan- en afmelden, de betaling dient voor aanvang van de workshop voldaan te zijn. Wil je annuleren? Tot 48 uur van tevoren krijg je de volledige kostprijs terug. Meld je je minder dan 48 uur van tevoren af, dan wordt de helft van de kosten in rekening gebracht.
 • Een workshop is normaal gesproken op onze eigen locatie (Wederik 7 in Heerenveen), maar kan in overleg ook op een locatie naar keuze.

 

Neem bij interesse en voor aanmelding contact met ons op. Bij aanmelding kijken we samen of het onderwerp van een workshop inderdaad geschikt is voor jullie situatie. 

 

Benieuwd naar alle mogelijke onderwerpen? Kijk in het schema hieronder en stuur gerust een mail/app of bel ons voor overleg!

 

Onderwerp Tijdsduur Ervaringsniveau Materiaaltype
Informatie over ergonomisch dragen 1 of 2 uur beginner

alle mogelijkheden

Dragen met een ringsling 1 uur beginner

ringsling

Buikdragen met een draagzak  1 uur beginner

halfbuckle of fullbuckle draagzak

Rugdragen met een draagzak 1 uur beginner / medium

halfbuckle of fullbuckle draagzak

Buikdragen met de Front Wrap Cross Carry (FWCC)  2 uur beginner

geweven draagdoek

Veilig naar de rug met een geweven draagdoek 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Afknoopvariaties 2 uur medium / gevorderd

geweven draagdoek of halfbuckle draagzak

Buikdragen met de Pocket Wrap Cross Carry (PWCC) 2 uur beginner

rekbare draagdoek

Buikdragen met de Kangaroo 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Buikdragen met de Front Cross Carry (FCC) 2 uur beginner / medium geweven draagdoek
Heupdragen met een korte doek 1 uur beginner

geweven draagdoek

Heupdragen met een lange doek 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Ruck 2,5 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Secure High Back Carry (SHBC) 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Back Wrap Cross Carry (BWCC) 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Double Hammock (DH)  2,5 uur medium / gevorderd

geweven draagdoek

Rugdragen met een torsodoek

{NB: voor een workshop torsodragen verwijzen wij ook met liefde door naar Apwoyo, specialist in torsodragen}

2 uur beginner / medium

torsodoek (waxdoek)

 

Ben je nieuwsgierig naar een onderwerp wat je hier niet tussen ziet staan? We horen graag je idee! Stuur een berichtje naar [email protected] of 0611370519.

Onderwerpen zoals vroeg rugdragen met een jonge baby, het dragen van een prematuur geboren kind, dubbeldragen (met 2 kinderen) of dragen in bijzondere situaties behandelen wij enkel in één op één consulten.

 

 

Algemene voorwaarden workshops

Door het bezoeken van een inloopmoment of het deelnemen aan een workshop ga je akkoord met de informatie op deze pagina en onze algemene voorwaarden.

 • De informatie en technieken die je aangeleerd krijgt zijn ten alle tijde een professioneel advies.
 • Het is altijd de eigen verantwoordelijkheid van de klant om de aangeleerde technieken en overgebrachte informatie op correcte en veilige wijze toe te passen.

 

Corona-maatregelen

In verband met Covid19 volgen we tijdens workshops en andere afspraken de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Over het algemeen (recente wijzigingen voorbehouden) houdt dit in dat: 

 • afspraken niet door kunnen gaan als iemand gezondheidsklachten ervaart
 • we geen handen schudden
 • er gelegenheid is om extra handen te wassen en materiaal te ontsmetten
 • we niezen en hoesten in onze elleboog

Wat betreft de 1,5m afstand; dit doen we tijdens afspraken zoveel mogelijk. Tussen deelnemers uit verschillende huishoudens sowieso. Vanwege de aard van het dragen kan het helpen afstellen e.d. binnen de grenzen van een contactberoep worden gezien. Het is naar eigen keuze of dit wel of niet gebeurd binnen een consult of workshop. 

NB: de algemene hygiëne van onze materialen, producten en locatie hebben we uiteraard altijd hoog in het vaandel, ongeacht Corona. Hier dragen we dus ook nu standaard zorg voor door onder andere materialen te luchten en/of te wassen tussen afspraken in; draagpoppen te reinigen; onze omgeving goed schoon te maken.