Verzenden & retourneren

 

Bestellen gaat makkelijk en snel bij Ooiebeest. Met een account gaat het bestellen nóg sneller.

 

Kan ik mijn bestelling ook naar een ander adres laten sturen?

Ja hoor, dat is geen probleem. In het afrekenscherm zie je de optie Verzenden naar een ander adres? Als je dit aanvinkt, kun je een alternatief afleveradres invoeren.

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen? 

Dit is mogelijk, kies dan tijdens het bestellen Afhalen in Heerenveen. Wij nemen contact met je op om een afhaalafspraak te maken.

 

Hoe weet ik of mijn bestelling bij jullie aangekomen is?

Als je bestelling bij ons is gelukt (alle stappen zijn doorlopen en de betaling is gedaan), dan ontvang je van ons per email een bestelbevestiging. Zodra wij jouw bestelling hebben ingepakt en deze is klaar voor verzending, dan ontvang je een Track & Trace code om je bestelling te volgen. Zo kun je dus makkelijk zien wanneer je bestelling door PostNL bezorgd wordt.

 

Wanneer kan ik mijn pakketje verwachten?

Ooiebeest verzendt iedere werkdag (ma-vr) rond 16.00 uur, uitgezonderd nationale feestdagen. Bestel en betaal je voor 16 uur, dan zal je bestelling normaal gesproken diezelfde dag verzonden worden. Uitzondering hierop zijn pre-orders en producten die niet standaard op voorraad zijn of op bestelling vervaardigd worden. Indien er niet dagelijks verzonden kan worden (bijvoorbeeld in verband met vakantie of bijzonderheden), dan zal dit duidelijk gecommuniceerd worden. Ooiebeest maakt voor verzending gebruik van de diensten van PostNL. PostNL bezorgd in de regel de volgende werkdag.

 

Kan ik mijn product ook ruilen of retourneren?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bestelling niet naar wens is. In dat geval kun je je bestelling doorgaans gewoon naar ons retourneren. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Je meldt je retour binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aan;
  • hierna heb je 14 dagen de tijd om je product(en) te retourneren;
  • het product is niet gebruikt;
  • het product zit in een onbeschadigde, originele verpakking;
  • product mag niet gewassen zijn;
  • je retourneert je bestelling met een compleet ingevuld Retourformulier Ooiebeest(klik). Indien dit formulier niet compleet ingevuld is, kan het voorkomen dat wij niet kunnen achterhalen van wie het afkomt;
  • retourneren is voor eigen rekening, tenzij het een fout van onze kant betreft of het product defect is;
  • producten specifiek vervaardigd/gepersonaliseerd kunnen niet geretourneerd worden.

Na ontvangst en controle van je retour storten wij zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen je betaling retour, mits aan bovenstaande voorwaarden is voldaan. Retourbetaling gaat voor zover mogelijk via dezelfde weg als de betaling gedaan is.

 

 

Heb je meer vragen? Kijk bij het kopje 'klantenservice' voor de FAQ.