Inloop en workshops

 

Bij Ooiebeest hebben we wekelijks een inloopochtend waar je zonder aanmelden terecht kunt. Eens in de maand op zondag, en in de overige weken op de vrijdagochtend, ben je tussen 9.30 - 12.00 uur van harte welkom op ons thuisadres (Wederik 7 te Heerenveen).

Tijdens de inloop kun je terecht voor korte vragen; hulp bij het afstellen van je draagzak; het voelen, bekijken, uitproberen en aanschaffen van producten, én natuurlijk een gezonde dosis gezelligheid onder het genot van een kop thee of koffie! Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, er is voldoende ruimte om te spelen. Mocht de inloop eens niet doorgaan, dan vermelden we dat hier en op onze facebookpagina. NB: vanwege het karakter en de variërende drukte van een inloopochtend kun je voor het aanleren van een knoop of het uitgebreid passen van diverse draagzakken een consult boeken. Zo ben je verzekerd van één op één begeleiding en persoonlijk advies.

De exacte inloopdata voor begin 2020 zijn:

 • zondag 12 januari
 • vrijdag 17 januari
 • vrijdag 24 januari
 • zondag 2 februari
 • vrijdag 7 februari
 • vrijdag 14 februari
 • vrijdag 21 februari 
 • zondag 1 maart
 • vrijdag 6 maart
 • vrijdag 13 maart
 • vrijdag 20 maart
 • zondag 29 maart

 

NB: langskomen op afspraak kan in principe altijd! App gerust naar 0611370519. Langskomen voor een huurdrager en het afhalen van een aanschaf is kosteloos, consulten en advies kosten €7,50 per kwartier.

 

Houdt onze facebookpagina in de gaten voor de vragenuurtjes over dragen bij Sfinx, spellen en speelgoed. Opgeven voor deze vragenuurtjes (via ons of Sfinx) is verplicht.

 

 

Workshops

Lijkt het je leuk om in een groepje iets nieuws te leren én tegelijkertijd andere ouders te ontmoeten? Dan is een workshop volgen een mooie optie! Tijdens een workshop wordt een specifiek onderwerp behandeld of een bepaalde draagtechniek aangeleerd. Tijdens een workshop is er minder gelegenheid voor één op één advies en het uitgebreid in gaan op persoonlijke vragen, daarvoor kun je het beste een consult boeken. Je kunt deelnemen aan een workshop met je eigen draagdoek of draagzak, maar uiteraard ook met materiaal van ons. Tijdens een workshop oefenen we net als bij een consult met speciaal daarvoor bedoelde poppen. Het kan fijn zijn om aan het einde van de workshop ook nog even met je eigen kindje te oefenen. Als je kind meekomt naar de workshop, is het raadzaam om ook oppas mee te nemen.

 • We plannen maandelijks meerdere workshops in. Aanmelden voor een workshop (via [email protected]eest.nl of 0611370519) is verplicht. Bij minimaal twee aanmeldingen gaat een workshop door. Een workshop heeft maximaal 6 deelnemers.
 • De kosten voor een workshop van 1 uur zijn €17,50 per persoon. Een workshop van 2 uur kost €30 per persoon. Een workshop van 2,5 uur kost €35 per persoon. 
 • Je kunt je ook aanmelden als stel tegen een gereduceerd tarief van €25 voor een workshop van 1 uur; €45 voor een workshop van 2 uur; €50 voor een workshop van 2,5 uur.
 • Tot 48 uur van tevoren kun je je aan- en afmelden, de betaling dient voor aanvang van de workshop voldaan te zijn. Wil je annuleren? Tot 48 uur van tevoren krijg je de volledige kostprijs terug. Meld je je minder dan 48 uur van tevoren af, dan wordt de helft van de kosten in rekening gebracht.
 • Een workshop is normaal gesproken op onze eigen locatie (Wederik 7 in Heerenveen), maar kan in overleg ook op locatie naar keus.

 

Onze eerstvolgende ingeplande workshops in Heerenveen zijn:

 • woensdag 15 januari 10.00 - 11.00 uur: workshop dragen met een ringsling (1 uur)
 • donderdag 23 januari 9.30 - 11.30 uur: workshop buikdragen met de FWCC (2 uur)
 • woensdag 29 januari 10.00 - 11.00 uur: workshop rugdragen met een draagzak (1 uur)
 • woensdag 5 februari 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur): workshop rugdragen met de SHBC (2 uur)

Neem bij interesse en voor aanmelding contact met ons op. Bij aanmelding kijken we samen of het onderwerp van een workshop inderdaad geschikt is voor jullie situatie. 

 

Benieuwd naar andere onderwerpen of wil je zelf met een groepje op een andere datum/tijd een workshop inplannen? Dat kan!

Mogelijke workshops zijn onder andere:

 

Onderwerp Tijdsduur Ervaringsniveau Materiaaltype
Informatie over ergonomisch dragen 1 of 2 uur beginner

alle mogelijkheden

Dragen met een ringsling 1 uur beginner

ringsling

Buikdragen met een draagzak  1 uur beginner

halfbuckle of fullbuckle draagzak

Rugdragen met een draagzak 1 uur beginner / medium

halfbuckle of fullbuckle draagzak

Buikdragen met de Front Wrap Cross Carry (FWCC)  2 uur beginner

geweven draagdoek

Veilig naar de rug met een geweven draagdoek 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Afknoopvariaties 2 uur medium / gevorderd

geweven draagdoek of halfbuckle draagzak

Buikdragen met de Pocket Wrap Cross Carry (PWCC) 2 uur beginner

rekbare draagdoek

Buikdragen met de Kangaroo 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Buikdragen met de Front Cross Carry (FCC) 2 uur beginner / medium geweven draagdoek
Heupdragen met een korte doek 1 uur beginner

geweven draagdoek

Heupdragen met een lange doek 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Ruck 2,5 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Secure High Back Carry (SHBC) 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Back Wrap Cross Carry (BWCC) 2 uur beginner / medium

geweven draagdoek

Rugdragen met de Double Hammock (DH)  2,5 uur medium / gevorderd

geweven draagdoek

Rugdragen met een torsodoek

{NB: voor een workshop torsodragen verwijzen wij ook met liefde door naar Apwoyo, specialist in torsodragen}

2 uur beginner / medium

torsodoek (waxdoek)

 

Ben je nieuwsgierig naar een onderwerp wat je hier niet tussen ziet staan? We horen graag je idee! Stuur een berichtje naar [email protected] of 0611370519.

Onderwerpen zoals vroeg rugdragen met een jonge baby, het dragen van een prematuur geboren kind, dubbeldragen (met 2 kinderen) of dragen in bijzondere situaties behandelen wij enkel in één op één consulten.

 

 

Algemene voorwaarden inloop en workshops

Door het bezoeken van een inloopmoment of het deelnemen aan een workshop ga je akkoord met de informatie op deze pagina en onze algemene voorwaarden.

 • De informatie en technieken die je aangeleerd krijgt zijn ten alle tijde een professioneel advies.
 • Het is altijd de eigen verantwoordelijkheid van de klant om de aangeleerde technieken en overgebrachte informatie op correcte en veilige wijze toe te passen.

 

 

Ooiebeest locatie

 

 

Cursussen en trainingen voor professionals:

Zaterdag 11 januari 2019 geeft Roosmarie de cursus Voorgevormde dragers bij het Instituut voor Hechting. Kijk voor meer informatie op http://instituutvoorhechting.nl/opleiding/voorgevormde-dragers-basis/

 

 

Evenementen

Tijdens markten of beurzen kun je ons tegenkomen met een stand waar je terecht kunt voor kort advies en het aanschaffen van draagproducten.

Zaterdag 21 maart 2020: Verwenmiddag Verloskundigenpraktijk Schoterpoort - Heerenveen

Zondag 17 mei 2020: Carry Your Love event - Tuil

Zaterdag 6 juni 2020: MoenFestival (voorheen Ouders Natuurlijk Beurs) - Doorwerth (Arnhem)

Zaterdag 7 november 2020: Ouders Bewust Beurs - Utrecht

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »