Draagconsult

Wil je graag je kindje gaan dragen maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wil je weten wat de fijnste optie qua draagsysteem voor jullie is? Of misschien vind je het wel wat eng om direct zelf te gaan knopen? Een draagconsult is dan wellicht een optie voor je. Bij een draagconsult leer je 1 op 1 veilig en comfortabel je kindje te dragen.

Maak je al gebruik van een draagdoek maar twijfel je over je knooptechniek, zit een draagzak niet zo lekker als je verwachtte of heb je het idee dat je iets niet helemaal goed doet? Ook dan kunnen we je helpen.

 

Draagconsulten bestaan in verschillende vormen: een informatie-consult waarbij je informatie krijgt over ergonomisch dragen en de verschillende draagwijzen; draagdoeken en ergonomische dragers. Je kunt ze bekijken, voelen en proberen. Dit consult is erop gericht te bekijken welke wijze van dragen bij jullie past.

 

Het tweede soort consult is het pasconsult: tijdens dit consult behandelen we alleen draagzakken en gaat het erom de draagzak te vinden die het beste aan jullie wensen en eisen voldoet.

 

Het derde soort consult is een knoopconsult: hier leer je 1 op 1 een rekbare of geweven draagdoek op de juiste wijze te gebruiken. Tijdens een knoopconsult behandelen we één knooptechniek. Je kan je eigen doek gebruiken als je die in je bezit hebt. Als je (nog) geen draagdoek hebt, kun je er uiteraard één tijdens het consult lenen.

 

Deze drie bovenstaande soorten draagconsulten duren standaard circa anderhalf uur en kosten bij Ooiebeest €45 (zie alle tarieven hieronder).

 

De vierde optie voor een consult is een kort consult: Wil je bijvoorbeeld alleen tips bij de details van een specifieke knoop, hulp bij het afstellen van een draagzak of bijvoorbeeld het leren dragen met een ringsling? Dit kan prima in het tijdbestek van een kort consult. Een kort consult duurt ongeveer drie kwartier en kost bij Ooiebeest €22,50.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens alle consulten oefenen we met een speciale draagpop die qua gewicht en lengte op een echte baby lijkt. Als je genoeg vertrouwen hebt opgebouwd gaan we met je kindje oefenen.

Een consult is ingericht op één klant, of deelname van een stel. (Een 3e persoon als oppas mag altijd mee.) Wil je met meer personen deelnemen? Vraag naar de mogelijkheden van een workshop!

Een consult is mogelijk op onze locatie of in overleg bij jou thuis.

 

Opbouw tarieven:

  • Wij hanteren een minimum tarief van €22,50 voor alle consulten tot een duur van drie kwartier.
  • Vanaf drie kwartier berekenen we €7,50 per kwartier. 
  • Zodoende zijn de kosten bij 1 uur €30; 1u15min €37,50; 1u30min €45; 1u45min €52,50; 2 uur €60, etc.
  • Bij thuisbezoek buiten Heerenveen wordt er €0,35 per kilometer (heen en terug) gefactureerd.
  • Consulten tijdens de zwangerschap combineren we meestal met een terugkom-afspraak zodra het kindje er is. Tijdens een terugkom-afspraak zorgen we voor de juiste afstelling van de gekozen draagzak, of knopen we nog eens samen. Voor een terugkom-afspraak wordt €15 bovenop de normale consultkosten berekend. 

 

Annulering:

Een gepland consult kan tot 24 uur van tevoren zonder kosten geannuleerd worden. Annuleer je korter dan 24 uur van tevoren, dan wordt er 50% van de te verwachten consultkosten in rekening gebracht. Bij een kort consult zodoende €11,25, bij een standaard consult €22,50. Dit in verband met de gereserveerde tijd en het moeten bekostigen van een eigen oppas.

 

Interesse in een workshop of lezing?

Ook dat is een optie! Neem contact op via info@ooiebeest.nl voor alle mogelijkheden.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »