Draagconsult

 

Wil je graag je kindje gaan dragen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten wat de fijnste draagzak of draagdoek voor jullie is? Of wil je graag een knooptechniek goed aangeleerd krijgen? Dan is een draagconsult een goeie optie! Bij een draagconsult leer je 1 op 1 veilig en comfortabel je kindje te dragen, op een manier die het beste bij jullie past.

Zit een draagzak toch niet zo lekker als je verwachtte of heb je het idee dat je iets niet helemaal goed doet qua afstelling of het knopen van een doek? Ook dan helpen we je graag verder.

 

De inhoud van een draagconsult wordt dus altijd bepaald door jullie eigen specifieke vraag en situatie. Een draagconsult is daardoor altijd persoonlijk, en nooit een standaard format.

Zo kan het zijn dat we het vooral zullen hebben over het ergonomisch dragen op zich (waarom zou je dragen? Wat zijn de voordelen? De aandachtspunten?). Of hebben we het juist over alle verschillende draagwijzen die er mogelijk zijn (geweven draagdoeken, rekbare draagdoeken, ergonomische dragers, ringslings, torsodoeken..). Tijdens een consult is er in ieder geval altijd gelegenheid om al het materiaal te bekijken, voelen en proberen. 

Het kan ook zijn dat het tijdens een consult centraal staat de draagzak te vinden die voor jullie het fijnste zit, én die het beste aan jullie wensen en eisen voldoet.

Een consult kan ook ingevuld worden met het leren van een knooptechniek voor een rekbare of geweven draagdoek. Hierin leer je 1 op 1 je doek op de juiste wijze te gebruiken. Tijdens een consult behandelen we één knooptechniek. Dit kan naar wens wel gecombineerd worden met bijvoorbeeld ook het uitzoeken van een drager, maar niet met een tweede knooptechniek. Bij het knopen is het namelijk erg belangrijk dat het geheel behapbaar blijft. Na bijvoorbeeld een week (of langer) oefenen alsnog een tweede knooptechniek aanleren, is uiteraard geen probleem. (Denk hierbij aan de FWCC, FCC, Kangoeroe, Ruck, SHBC, DH, BWCC, etc.)

 

Tijdsduur

Een draagconsult met één persoon duurt standaard circa anderhalf uur en kost bij Ooiebeest €45 (zie alle tarieven hieronder). Met twee personen is uitloop naar twee uur normaal. (Wil je met meer personen een consult boeken? Neem dan contact op over de mogelijkheden.) De exacte duur van een consult is altijd afhankelijk van de specifieke invulling, maar bijvoorbeeld ook van je eerdere ervaring met het dragen en of er (meerdere) kinderen bij aanwezig zijn.

 

Een andere optie voor een consult is een kort consult: Wil je bijvoorbeeld alleen tips bij de details van een specifieke knoop, hulp bij het afstellen van een draagzak of bijvoorbeeld het leren dragen met een ringsling? Dit kan prima in het tijdbestek van een kort consult, ongeveer drie kwartier. Dit kost bij Ooiebeest €22,50.

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Een consult start met een kort vraaggesprekje en met uitgebreide informatie die past bij jullie situatie. Vervolgens laat ik een of diverse draagmethodes zien en geef ik hierover uitleg. Hierna oefenen of passen we samen met een speciale draagpop die qua gewicht en lengte op een echte baby lijkt. Zo wordt je eigen kind niet onnodig geprikkeld en kun je op je gemak leren knopen of draagzakken passen.

 

Locatie

Een consult is mogelijk op onze locatie of in overleg bij jou thuis. Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het passen van verschillende draagzakken, raden we aan bij ons op locatie te komen. Hier hebben we namelijk onze hele pascollectie van ruim 80 draagzakken direct bij de hand. (Benieuwd naar onze pascollectie? Op deze pagina staat de complete lijst.) Bij thuisbezoek zal er altijd een voorselectie gemaakt worden in dragers die het beste aansluiten op jullie situatie. Het leren knopen van een draagdoek kan op iedere locatie.

Kinderen mogen uiteraard altijd aanwezig zijn tijdens het consult, het is fijn om aan het einde van een consult nog even echt te kunnen knopen of de gekozen draagzak met je kind te kunnen passen. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van (meerdere) kinderen wel voor uitloop kan zorgen. Het kan daarom fijn zijn om als stel te komen of om een extra persoon te vragen die als oppas op de achtergrond aanwezig kan zijn.

 

Nazorg

Bij een draagconsult hoort uiteraard passende nazorg. Dit bied ik in de vorm van contact via app of mail. Twijfel je of het wel goed zit? Heb je toch nog aansluitende vragen? In de eerste 3 weken na onze afspraak hoort dit gewoon nog bij het consult.

Ontstaan er later alsnog weer vragen? Stuur gerust een bericht, dan kijken we samen naar wat er nodig is. Je bent uiteraard ook altijd welkom tijdens de inloopochtenden!

 

 

Tarieven:

  • Wij hanteren een minimum tarief van €22,50 voor alle consulten tot een duur van drie kwartier.
  • Vanaf drie kwartier berekenen we €7,50 per kwartier. 
  • Zodoende zijn de kosten bij 1 uur €30; 1u15min €37,50; 1u30min €45; 1u45min €52,50; 2 uur €60, etc.
  • Bij thuisbezoek buiten Heerenveen wordt er €0,35 per kilometer (heen en terug) gefactureerd.
  • Consulten tijdens de zwangerschap combineren we het liefst met een terugkom-afspraak zodra het kindje er is. Tijdens een terugkom-afspraak zorgen we voor de juiste afstelling van de gekozen draagzak, of knopen we nog eens samen. Voor een terugkom-afspraak wordt €15 bovenop de normale consultkosten berekend. 
  • De betaling voor een consult kan via betaalverzoek, contant of op factuur.

 

Annulering:

Een gepland consult kan tot 24 uur van tevoren zonder kosten geannuleerd worden. Annuleer je korter dan 24 uur van tevoren, dan wordt er 50% van de te verwachten consultkosten in rekening gebracht. Bij een kort consult zodoende €11,25, bij een standaard consult €22,50. Dit in verband met de gereserveerde tijd en het moeten bekostigen van een eigen oppas.

 

Interesse in een workshop of lezing?

Ook dat is een optie! Neem contact op via info@ooiebeest.nl voor alle mogelijkheden.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »