Consult - persoonlijk advies

 

Wil je graag je kindje gaan dragen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten wat de fijnste draagzak of draagdoek voor jullie is? Of wil je graag een knooptechniek goed aangeleerd krijgen? Dan is een draagconsult een goeie optie! Bij een draagconsult leer je 1 op 1 veilig en comfortabel je kindje te dragen, op een manier die het beste bij jullie past. Zit een draagzak toch niet zo lekker als verwacht of loop je tegen iets specifieks aan bij het knopen van een doek? Ook dan helpen we je graag!

 

Wat houdt een draagconsult in?

De inhoud van een draagconsult wordt altijd bepaald door jullie eigen specifieke vraag en situatie. Een draagconsult is daardoor altijd persoonlijk, en nooit standaard.

Zo kan het zijn dat we het vooral zullen hebben over het ergonomisch dragen op zich. Want waarom zou je dragen? Wat zijn de voordelen? De belangrijkste aandachtspunten? Of misschien hebben we het juist over alle verschillende draagwijzen die er mogelijk zijn (geweven draagdoeken, rekbare draagdoeken, ergonomische dragers, ringslings, torsodoeken..). Tijdens een consult is er in ieder geval altijd gelegenheid om allerlei draagsystemen te bekijken, voelen en proberen. 

Het kan heel goed zijn dat het tijdens een consult centraal staat de draagzak te vinden die voor jullie het fijnste zit, én die het beste aan jullie wensen en eisen voldoet.

Daarnaast kan een consult natuurlijk ook ingevuld worden met het leren van een knooptechniek voor een rekbare of geweven draagdoek. Hierin leer je 1 op 1 je doek op de juiste wijze te gebruiken. Tijdens een consult behandelen we één knooptechniek. Dit kan naar wens wel gecombineerd worden met bijvoorbeeld ook het uitzoeken van een drager of het gebruik van een ringsling, maar niet met een tweede knooptechniek. Bij het knopen is het namelijk erg belangrijk dat het geheel behapbaar blijft. Na bijvoorbeeld een week (of langer) oefenen alsnog een tweede knooptechniek aanleren, is uiteraard geen probleem. Mogelijk knopen zijn o.a. de PWCC, FWCC, FCC, Kangoeroe, Ruck, SHBC, DH en BWCC.

 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Een consult start met een kort vraaggesprekje en met uitgebreide informatie die past bij jullie situatie. Vervolgens laat ik een of diverse draagmethodes zien en geef ik hierover uitleg. Hierna oefenen of passen we samen met een speciale draagpop die qua gewicht en lengte op een echte baby/kind lijkt. Zo wordt je eigen kind niet onnodig geprikkeld en kun je op je gemak leren knopen of draagzakken passen. 

Als je al een eigen draagdoek of draagzak hebt, kun je daar uiteraard gebruik van maken tijdens een consult. In alle gevallen zullen er ook voldoende draagzakken, draagdoeken en poppen van ons aanwezig zijn om gebruik van te maken. De lijst van producten die we gebruiken voor consulten vind je hier, de poppen die wij gebruiken zijn van Renate's Puppenstube en zijn beschikbaar in diverse maten variërend van prematuur tot grote peuter. 

Voor een videoconsult binnen regio Heerenveen stellen we tegen een borg een draagpop en doek beschikbaar om mee te kunnen oefenen. Buiten een consult om kan er ook altijd materiaal gehuurd worden. 

 

Tijdsduur

Een draagconsult met één persoon duurt standaard circa anderhalf uur en kost bij Ooiebeest €45 (zie alle tarieven hieronder). Met twee personen is uitloop naar twee uur normaal. (Wil je met meer personen een consult boeken? Neem dan contact op over de mogelijkheden.) De exacte duur van een consult is altijd afhankelijk van de specifieke invulling, maar bijvoorbeeld ook van je eerdere ervaring met het dragen en of er (meerdere) kinderen bij aanwezig zijn.

Een andere optie voor een consult is een kort consult: Wil je bijvoorbeeld alleen tips bij de details van een specifieke knoop, hulp bij het afstellen van een draagzak of bijvoorbeeld het leren dragen met een ringsling? Dit kan prima in het tijdbestek van een kort consult, ongeveer drie kwartier (€22,50) tot een uur (€30).

Lijkt het je leuk om in een groep iets nieuws te leren en tegelijkertijd andere ouders te ontmoeten? Denk dan eens aan een workshop! (Meer informatie vind je hier.)

 

Locatie

Een consult is mogelijk op onze locatie in Heerenveen of in overleg bij jou thuis. Voor consulten houden we een rij-afstand van maximaal een uur aan. Het werkgebied van Ooiebeest beslaat zodoende Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ook videoconsulten zijn een optie, waarbij we niet aan locatie gebonden zijn.

Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het passen van verschillende draagzakken, raden we aan bij ons op locatie te komen. Hier hebben we namelijk onze hele pascollectie van ruim 90 draagzakken direct bij de hand. (Op deze pagina staat de complete lijst.) Bij thuisbezoek zal er altijd een voorselectie gemaakt worden in dragers die het beste aansluiten op jullie situatie.

Een combinatie van verschillende draagzakken huren en op afstand digitaal advies krijgen is ook een optie.

Het leren knopen van een draagdoek kan op iedere locatie.

Kinderen mogen uiteraard altijd aanwezig zijn tijdens het consult, het is fijn om aan het einde van een consult nog even echt te kunnen knopen of de gekozen draagzak met je kind te kunnen passen. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van (meerdere) kinderen wel voor uitloop kan zorgen. Het kan daarom fijn zijn om het consult als stel te doen of om een extra persoon te vragen die als oppas op de achtergrond aanwezig kan zijn.

 

Nazorg

Bij een draagconsult hoort uiteraard passende nazorg. Dit bied ik in de vorm van contact via app of mail. Twijfel je of het wel goed zit? Heb je toch nog aansluitende vragen? In de eerste 3 weken na onze afspraak hoort dit gewoon nog bij het consult.

Ontstaan er later alsnog weer vragen? Stuur gerust een bericht, dan kijken we samen naar wat er nodig is. Je bent uiteraard ook altijd welkom tijdens de inloopochtenden!

 

 

Tarieven:

  • Ons basistarief is €7,50 per kwartier. Zodoende zijn de kosten bij een duur van 1 uur €30; 1u15min €37,50; 1u30min €45; 1u45min €52,50; 2 uur €60, etc. De tijdsduur wordt omhoog afgerond.
  • Bij thuisbezoek hanteren we een minimum tarief van €22,50 voor alle consulten tot een duur van drie kwartier.
  • Bij thuisbezoek buiten Heerenveen wordt er €0,30 per kilometer (heen en terug) gefactureerd.
  • Consulten tijdens de zwangerschap combineren we het liefst met een tweede afspraak zodra het kindje er is. Tijdens de tweede afspraak zorgen we voor de juiste afstelling van de gekozen draagzak, of knopen we nog eens samen. 
  • De betaling voor een consult kan via betaalverzoek, contant of op factuur.

NB: in onze visie is dragen voor iedereen. Ligt het boeken van een consult of aanschaffen van een drager niet binnen de mogelijkheden van je budget? Neem dan alsjeblieft alsnog contact met ons op, dan kijken we samen naar wat er wél mogelijk is.

 

 

Algemene voorwaarden

Door het boeken van een consult bij Ooiebeest ga je akkoord met de informatie op deze pagina en onze algemene voorwaarden.

  • De informatie en technieken die je in een consult aangeleerd krijgt zijn ten alle tijde een professioneel advies.
  • Het is altijd de eigen verantwoordelijkheid van de klant om de aangeleerde technieken en overgebrachte informatie op correcte en veilige wijze toe te passen.

 

Annulering:

Een gepland consult kan tot 24 uur van tevoren zonder kosten geannuleerd worden. Annuleer je korter dan 24 uur van tevoren, dan wordt er 50% van de te verwachten consultkosten in rekening gebracht. Bij een kort consult zodoende €11,25, bij een standaard consult €22,50. Dit in verband met de gereserveerde tijd en het moeten bekostigen van eigen kinderopvang.

 

 

Interesse in een workshop, babyshower of voorlichtingsbijeenkomst?

Ook dat is een optie! Neem contact op via [email protected] voor alle mogelijkheden.

 

 

 

Benieuwd welke opleidingen en ervaring ten grondslag liggen aan de informatie die je krijgt in een consult? Lees via deze pagina meer over de personen achter Ooiebeest.