Over ons

 

Oprichting

Ooiebeest is in september 2008 in Harderwijk opgericht door Marco en Gea van Diest. Wat begon als een opzet met kraamcadeautjes, groeide uit tot één van de grootste namen op het gebied van ergonomische draagdoeken en draagzakken in Nederland. Met de opleiding tot draagconsulent en diverse vervolgopleidingen bood Gea een sterke basis om de klant goed advies te kunnen geven.

 

Overname

Ondanks een goedlopend bedrijf en drukbezochte inloopochtenden, besluiten Gea en Marco na 9 mooie jaren, in 2017, te willen gaan stoppen met Ooiebeest. Het voelt voor hen als tijd voor iets anders. Volledig de stekker uit Ooiebeest trekken zou zonde zijn na een waardevolle tijd waarin het bedrijf zo mocht groeien. Daarom bieden Gea en Marco het bedrijf ter overname aan. Eind 2017 vinden ze opvolging in Roosmarie en Jacob Scholten. Roosmarie is dan al enige tijd met veel passie werkzaam als draagconsulent in Heerenveen. Enthousiast nemen zij per 1 december 2017 officieel het stokje over van Marco en Gea. Zodoende verhuisd Ooiebeest naar Friesland!

 

Heden

Met Roosmarie als draagconsulent, gespecialiseerd in onder andere de grote diversiteit in draagzakken, en Jacob zijn achtergrond in de detailhandel, groeit Ooiebeest nog steeds verder uit. Er wordt samengewerkt met vele draagconsulenten, en in Heerenveen kun je terecht voor consulten en winkelen op afspraak. De pas-/huurcollectie van Ooiebeest is de grootste van het noorden! 

Passend advies staat sinds de oprichting van Ooiebeest al centraal. Roosmarie en Jacob hopen nog vele ouders kennis te laten maken met het ergonomisch dragen van hun kind. Want dragen is voor iedereen!

 

Over onze werkwijze

Om écht persoonlijk advies te kunnen bieden, vinden we het bij Ooiebeest erg belangrijk dat we rechtstreeks contact met jullie als klanten hebben. Om die reden doen we alles zelf: consulten, advies, inloop, workshops, de webshop, social media, mail- en appcontact, maar ook het inpakken en verzenden van alle bestellingen. Je vindt ons dus niet via andere verkoopkanalen en we werken ook niet met een extern logistiek centrum. Zo hebben we al onze producten daadwerkelijk bij de hand én kunnen we al jouw vragen daarover persoonlijk beantwoorden. Roosmarie heeft het voortouw in alle werkzaamheden en is specialist op het gebied van ergonomisch dragen, Jacob vind je vooral achter de schermen in het bedrijf. Naast de webshop en passend advies via consulten vind je Ooiebeest ook als deelnemer op diverse beurzen en markten.

 

Roosmarie met Arthur in de draagdoek Jacob met Roald in de draagzak

 

 

Draag CV

 

Persoonlijke ervaring:

Ons eigen draagavontuur is begonnen met het dragen van onze eerste zoon in 2015. Nog tijdens de zwangerschap maakten wij kennis met het ergonomisch dragen via een consult bij een draagconsulent. Sinds de start met onze eerste draagzak, bleef de interesse bij Roosmarie groeien en groeien en volgde in 2016 al gauw de eerste opleiding tot draagconsulent. Roosmarie heeft vòòr en tijdens haar werk als draagconsulent als gastouder ook vaak gastkindjes gedragen.

We dragen onze jongste zoon met regelmaat nog steeds, en ook de oudste vindt het bij dagjes uit nog steeds prettig en gezellig om gedragen te worden. We genieten nog altijd van de voordelen die het dragen ons biedt. 

Als aanvulling op onze werkzaamheden heeft óók Jacob in januari 2020 de eerste opleiding tot draagconsulent succesvol afgerond. 

 

Opleidingen Roosmarie:
 • Draagconsulent 1 (o.a. geschiedenis, wetenschappelijke achtergrond, basis draagwijzen)
 • Voorgevormde dragers (specialisatie diverse draagzakken)
 • Fancy Finishes (afknoopvariaties met doek en halfbuckle draagzak, gebruik van slingringen)
 • Draagconsulent 2 (o.a. dragen met twee kindjes, zowel tweelingen als anders, diverse bijzondere situaties zoals heupdysplasie, klompvoetjes, voorkeurshouding, lage of hoge spierspanning, diverse beperkingen, dragen in een rolstoel, dragen bij blind- of slechtziendheid)
 • Trainersopleiding Instituut voor Hechting
 • Dragen van prematuur geboren kinderen
 • Knoopwijzen voor Zwangeren FTZB

 

Extra scholingen:
 • Vroeg rugdragen met de jonge baby
 • Dragen door de culturen heen (draagwijzen van over de hele wereld)
 • (Het effect van) Aanraking en geluid
 • Lezing van Rosie Knowles (arts en draagconsulent in het Verenigd Koninkrijk)
 • Dragen met een beperking (zowel kind- als oudergerelateerd)
 • Herhaling Fancy Finishes

 

Daarnaast is Roosmarie ieder jaar aanwezig bij diverse productdagen en vakbeurzen.
En worden er regelmatig diverse intervisies met collega's georganiseerd om kennis te delen.
 
Sinds 2019 verricht Roosmarie werkzaamheden als trainer voor het Instituut voor Hechting.

Per januari 2021 is Roosmarie samen met collega Miranda Gedaan-Tuinstra de nieuwe eigenaar van het Instituut voor Hechting.

 

Naast persoonlijke ervaring en het volgen van diverse opleidingen en scholingsdagen, staat zelfstudie en continu ruime ervaring blijven opdoen bij ons hoog in het vaandel.