Waarom dragen?

Vraag je je af waarom je je kindje zou gaan dragen? Wil je weten wat de voordelen zijn van ergonomisch dragen? Lees hier meer!

Dragen is een heerlijke manier om je kindje dicht bij je te hebben.

Toen je kindje in de baarmoeder zat, was er continue contact tussen mama en kind. Na de geboorte blijft je kindje deze behoefte houden. Het ritmisch schommelen, de hartslag en de warmte van papa of mama zorgen ervoor dat je baby zich veilig voelt. Baby’s die gedragen worden in een draagdoek huilen minder.

Dragen bevordert de band tussen jou en je kindje en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je baby. Er is geen veiligere plek voor je baby dan dichtbij papa en/of mama zijn.

Naast eerdergenoemde voordelen is een draagdoek of draagzak erg handig bij reflux, kindjes die veel spugen en krampjes. Door het dragen van je kindje (rechtop) zal hij minder last hebben van de reflux. De bewegingen van het lopen, de warmte van jouw lichaam geven een natuurlijke massage op het buikje van je baby en werken bevorderend op de spijsvertering; het zal de krampjes verminderen.

Praktisch gezien heeft dragen natuurlijk ook veel voordelen: door het bos struinen of over het strand wandelen wordt bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker zonder kinderwagen! Daarbij is het mooi meegenomen dat een doek of drager gemakkelijk in je tas past. Ook is het fijn dat je je kind een zo veilig mogelijk plekje kunt bieden: terwijl hij/zij heerlijk bij je hangt heb jij ondertussen je handen vrij voor andere dingen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »